Otok Vis - Podšpilje, privatni smještaj, apartmani, sobe, kuće za odmor

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

POČETNA

 

INF - VIS.NET

HOTELI

Privatni smještaj

 

Grad Vis

Uvala Milna

UVALA ŽENKA

Uvala Zaglav

Uvala Brgujac

Uvala Stončica

Uvala Rukavac

Uvala Parja

Uvala rogačić

Uvala Svitnja

podstražje

PODSELJE

podšpilje

 

grad komiža

 

INFO

OTOK VIS

KAKO DOĆI
MAPA
VAŽNI TELEFONI
 

OGLAŠAVANJE

 
 

NEKRETNINE

NEKRETNINE
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MJESTO PODŠPILJE - OTOK VIS

PRIVATNI Smještaj u MJESTU PODŠPILJU NA otokU visU

Mjesto Podšpilje nalazi se na jugozapadu otoka Visa. Udaljeno je od grada Visa oko 15 Km. Pripada teritorijalno gradu Komiži.

Podšpilje je sačuvalo pučku arhitekturu ali se ovdje nalaze i ostali ilirskih gomila (Kopacine), mletačka utvrđenja (Borovik i Zonkotova kula), obnovljeni plemički posjed Petrićovo, te najviši vrh otoka Visa Hum s kojeg se vidi čitavo područje viškog arhipelaga.

Ispod Huma se nalazi znamenita Titova špilja , gdje se je za vrijeme II. Svjetskog rata , točnije 1944. godine skrivao Josip Broz Tito zapovjednik partizanske vojske.

Podšpilje je poznato i po  poljoprivrednoj zadruzi Podšpilje koja proizvodi čuveno vino Vugava od istoimene sorte koja se najbolje uzgaja na područjima oko sela Podšpilja (Dračevo polje).

Proizvodi se ovdje i travarica Isseta koja se radi od raznovrsnog ljekovitog bilja ubrana iz neposredne okolice. Popularne su i rakije od koromača, mirte, rogača i mogu se pronaći u gotovo svim domaćinstvima Podšpilja. Posebno poznate travarice su iz obitelji Sviličić.

Danas je ono posjećeno i zbog poznatih konoba Darko, Pol Murvu, Maxo, Keja gdje se spravljaju domaća autohtona jela. U domaćoj atmosferi u lijepom dalmatinskom ambijentu okruženi kamenom, ugostit će vas ljubazni domaćini i zasigurno ćete ih se rado prisjećati kad se vratite sa svojih godišnjih odmora. Smještaj ( apartmane, kuće za odmor ili sobe ) je moguće pronaći za sada u nekoliko kuća. Njihov broj je sve veći zbog velike potražnje za boravkom u selima u unutrašnjosti otoka.

Ovakav tip privatnog smještaja je za one osobe koje žele biti udaljeni od masovnog konfekcijskog turizma.

Daleko od buke svakodnevnog prometa, telefona, bučnih turista, prebukiranih plaža i restorana  u savršenom miru i skladu s prirodom, neposrednom kontaktu s tradicionalnim načinom života otočkog čovjeka provest ćete svoj odmor zaista relaksirajući se. Na ovom području nalazi se i nekoliko uvala izdvajamo uvalu Duboku gdje se možete i okupati, a posebno je to zanimljivo i naturistima jer mogu biti sami i beskrajno uživati u suncu i moru.

 

 

mjesto Podšpilje-otok Vis

Podšpilje, apartmani, sobe, kuće za odmor.

Popis apartmana -Privatni smještaj u mjestu Podšpilju   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Otok Vis - Podšpilje, privatni smještaj, apartmani i sobe, kuće za odmor.

 
 
 
 
 
 
   

Copyright © 2013 INFO-VIS.NET online. All right reserved.