Otok Vis - Hrvatska, turistička destinacija

                        

 

 
 

 

OTOK VIS - HRVATSKA

OTOK VIS, HRVATSKA

 

 

Otok Vis turistička destinacija

 

Ono što predstavlja otok Vis je čisto i prekrasno more, brojne uvale, šljunkovite i pješčane plaže, skrivene "vale" do kojih se "malo teže stiže".

Sačuvavši svoju ljepotu prave su oaze mira i možda najveća vrijednost otočke ponude.

Brojni restorani od luksuznih do tradicionalnih konoba u samim centrima grada Visa i Komiže  ili u atraktivnim uvalama privući će Vas lokalnim specijalitetima i ugodnom atmosferom.

Ako odlučite napustiti obalu, desetak kilometara u unutrašnjost otoka nudi Vam se nekoliko seoskih domaćinstva koji ne zaostaju ni u kvaliteti spravljanja bogatih autohtonih specijaliteta, a oduševit će Vas i gostoprimstvo kojim će Vas dočekati domaćini. 

 

Otok Vis, bogat povješću nudi posjetiteljima mnoge spomenike od antičkog do novijeg doba. Ostaci antičkog grada, rimske terme, isejska nekropola, mnogi renesansni ljetnikovci, crkvice, a iz novijeg doba i Titova špilja svjedoče o burnoj prošlosti otoka i nude Vam prilike za brojna razgledavanja i izlete. 

 

Poznati prirodni fenomen Modra špilja na Biševu koju ljeti posjećuju turisti izletnici iz cijelog svijeta, zatim Zelena špilja na Ravniku i Krajicina špilja na Visu čekaju da ih otkrijete i upoznate njihovu čudesnu ljepotu. 

 

Za one goste koji aktivno provode svoj odmor otok Vis nudi raznovrsne sportske sadržaje i mnoge izlete. 

 

Tokom ljeta u gradu Visu organizirano je "Kulturno ljeto" s bogatim kulturno-umjetničkim programom.

 

Kazališne predstave lokalnog društva, predstave renomiranih imena Hvatske estrade, zatim razni koncerti raznovrsne glazbe od klasične preko jazz-a, rock-a do klapskih nastupa uljepšat će Vaše tople večeri na Visu.

 

Večeri ozbiljne glazbe održavaju se na atraktivnim lokacijama, malim trgovima, crkvicama, u dvorištu stare tvrđave, Batarija,  jazz i rock večeri ispred popularnih kafića na otvorenom prostoru.

 

 

Dobro došli na otok Vis!

 

 

 

 

LINČIR LUKŠIĆ
DILK ROMAN
   
 

PANSION "DIONIS"

APARTMANI JUKICA

APARTMANI "BOBAN"

APARTMANI "PISAC"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info:

infoteam05@gmail.com

 

 

Info:

infoteam05@gmail.com

   

Copyright © 2004 INFO-VIS.NET online. All right reserved.